Μεταφορά λίπους

Το λίπος και οι εφαρμογές του, αποτελεί σήμερα ένα νέο εργαλείο στα χέρια των πλαστικών χειρουργών με το οποίο μπορούν να διορθώσουν διάφορα προβλήματα. Η μεταφορά λίπους είναι ένα σχετικά εύκολο χειρουργείο που απαιτεί τοπική αναισθησία ή μέθη και η ασθενής επιστρέφει στο σπίτι της μετεγχειρητικά.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο πλαστικός χειρουργός λαμβάνει με τη βοήθεια μιας αμβλείας κάνουλας λίπος από σημεία του σώματος όπου αυτό περισσεύει. Το λίπος, στη συνέχεια πλένεται, φυγοκεντρείται και μετά από συγκεκριμένη επεξεργασία μπορεί να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε σημείο του μαστού με μικρές ειδικές κάνουλες.

Το λίπος χρησιμοποιείται σήμερα για να διορθώσουμε ελλείμματα στον όγκο και ανωμαλίες στο σχήμα του μαστού είτε αυτές έχουν προκληθεί από κάποιο άλλο χειρουργείο είτε υπάρχουν φυσιολογικά στο στήθος της γυναίκας. Έτσι με τη μεταφορά λίπους μπορεί να αντιμετωπιστούν προβλήματα έλλειψης όγκου μετά από τμηματεκτομή, να διορθωθούν ελλείμματα στη μασχάλη μετά από λεμφαδενικό καθαρισμό, να παχύνει το δέρμα του μαστού μετά από ακτινοβολία, να αποκαταστήσουμε ζητήματα ανισομαστίας και σωληνοειδών μαστών και γενικά για οποιαδήποτε ανωμαλία στο περίγραμμα του μαστού. Η μεταφορά λίπους είναι μια ασφαλής επέμβαση και πραγματοποιείται πάντα σε συνεννόηση με το χειρουργό μαστού και τον ογκολόγο σε ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, ενώ συχνά η ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτεί την επανάληψη της σε βάθος χρόνου.

Αποστολή