Διόρθωση εισεχουσών θηλών

Εισέχουσες ονομάζονται οι θηλές της γυναίκας οι οποίες είναι ανεστραμμένες προς τα μέσα σε φάση ηρεμίας και κάποιες φορές ακόμα και σε φάση διέγερσης αδυνατούν να αποκτήσουν προβολή προς τα έξω.

Η ύπαρξη εισεχουσών θηλών είναι για κάποιες ασθενείς καθαρά πρόβλημα εμφάνισης, για κάποιες άλλες δημιουργεί θέματα στη σεξουαλική ζωή ενώ συχνά μητέρες που εμφανίζουν αυτήν την κατάσταση δυσκολεύονται ή αδυνατούν να θηλάσουν το παιδί τους.

Η αντιμετώπιση είναι συνήθως χειρουργική. Η επέμβαση αποσκοπεί στην αναστροφή των θηλών και την αποκατάσταση της φυσιολογικής εμφάνισης του μαστού. Συνήθως σχεδιάζεται μια τομή στην περιοχή της θηλαίας άλω (το καφέ τμήμα του μαστού γύρω από τη θηλή) και με μικρούς και προσεκτικούς χειρισμούς διορθώνεται η βλάβη. Το χειρουργείο πραγματοποιείται με μέθη ή ελαφριά γενική αναισθησία και η ασθενής επιστρέφει στο σπίτι της σε λίγες ώρες μετά το πέρας της επέμβασης.

Η ασθενής υποχρεούται να φορά μια ειδική περίδεση στο σημείο της διορθωμένης θηλής για 5 ημέρες ώστε να προστατευθεί η περιοχή. Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις η διόρθωση των εισεχουσών θηλών μπορεί να επιτευχθεί τοποθετώντας ένα σκουλαρίκι σε κάθε θηλή. Η επιλογή αυτού του τρόπου αντιμετώπισης αποφασίζεται μόνο μετά την εξέταση της ασθενούς από τον πλαστικό χειρουργό και την εκτίμηση συνολικά του προβλήματος.

Αποστολή