Πλαστικός Επανορθωτικός Χειρουργός

Αριστούχος Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Dr Αθηνά ΓιαννοπούλουΗ Δρ Αθηνά Γιαννοπούλου γεννήθηκε στην Ξάνθη, το 1962 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1986. Άρχισε αμέσως την πρακτική της στη Γενική Χειρουργική του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Τρία χρόνια αργότερα και μετά την ολοκλήρωση του υποχρεωτικού έτους παροχής υπηρεσιών (αγροτικό), σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας, μετέβη στις ΗΠΑ για να συνεχίσει την καριέρα της στην Ιατρική, ένα όνειρο που είχε από τότε που ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ιατρική σχολή.

Έγινε δεκτή το 1990 στο Τμήμα Γενικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Duke, υπό την προεδρία του Δρ. Sabiston και εργάστηκε ως ερευνητής στα εργαστήρια χειρουργικής του μελανώματος. Πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ECFMG και FLEX και έγινε δεκτή στην Γενική Χειρουργική του Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας του Chapel Hill, το παλαιότερο δημόσιο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Το 1996, συνεχίστηκε η παραμονή της στην Πλαστική και Επανορθωτική Χειρουργική στο UNC με συνδυασμένη εκπαίδευση στη μικροχειρουργική στο Πανεπιστήμιο Duke και στο τραύμα και τις κρανιοπροσωπικές χειρουργικές επεμβάσεις στο CMC, Charlotte NC.

Αποκτώντας την πιστοποίηση ειδικότητας του American Board of Plastic Surgery, ξεκίνησε τις χειρουργικές συνεργασίες όσο αφορά την Αισθητική Βλεφαροπλαστική Χειρουργική και Χειρουργική Μαστού στο Κέντρο Paces Plastic Surgery του Πανεπιστημίου Emory στην Ατλάντα. Είχε την ευτυχία να εργαστεί και να διδαχθεί, από τους μεγαλύτερους και ικανότερους σε διεθνές επίπεδο αναγνωρισμένους πλαστικούς χειρούργους, όπως τον Δρ Rod Hester, τον Δρ Foad Nahai, τoν Δρ Mc Cord και τον Δρ Codner.

Επέστρεψε στο Durham NC και ξεκίνησε τη δική της πρακτική στην αισθητική πλαστική χειρουργική.​Επί 9 χρόνια εργάστηκε στο Durham NC έχοντας μια ταλαντούχα καριέρα, αναγνωρισμένη ως μια από τους πιο επιτυχημένους πλαστικούς χειρουργούς της περιοχής.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2009 και ξεκίνησε το δικό της ιατρικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, διατηρώντας όμως το γραφείο της στις ΗΠΑ. Το ιατρείο της Δρ Αθηνάς Γιαννοπούλου εκφράζει τη στάση και τη φιλοσοφία της όσο αφορά την η αισθητική πλαστική χειρουργική. Δέχεται καθημερινά ασθενείς από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, πραγματοποιώντας επεμβάσεις στην Κλινική Άγιος Λουκάς, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Η Δρ “G”, μετά από 20 χρόνια στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα και έχει ένα γιο 20 ετών. Στον ελεύθερο της χρόνο της αρέσει, η μαγειρική, η ανάγνωση βιβλίων, η γιόγκα, το τρέξιμο και ο χορός.

E-mail: athina@gaplasticsurgery.eu