Μεσοθεραπεία

Έχετε παρατηρήσει ότι το νεανικό δέρμα έχει ειδική λάμψη; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι σφριγηλό και απαλό διότι είναι πλήρως ενυδατωμένο. Κατά τη διάρκεια των χρόνων το δέρμα αφυδατώνεται και τα φυσιολογικά ποσοστά του υαλουρονικού οξέος ελαττώνονται, γεγονός που οφείλεται στην ηλικία, στο κάπνισμα, στην έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και σε περιβαντολογικούς παράγοντες. Η ελάττωση αυτή είναι περισσότερο αντιληπτή σε περιοχές του σώματος που εκτίθενται περισσότερο στους παραπάνω παράγοντες όπως το πρόσωπο, ο λαιμός, τα χέρια και το πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα(ντεκολτέ).

Η ενυδάτωση του δέρματος είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της νεανικής εμφάνισης, με συνέπεια η έλλειψη της εν τω βάθει ενυδάτωσης να καθυστερεί τη δράση των υπόλοιπων μεθόδων που χρησιμοποιούνται για τον περιορισμό και την αντιμετώπιση των περιοχών δερματικής βλάβης.

Μεσοθεραπεία ονομάζεται η αισθητική επέμβαση κατά την οποία ενίονται στις επιπολείς στοιβάδες του δέρματος μικρές ποσότητες λεπτόρευστου υαλουρονικού ώστε να επιτυγχάνεται η αναγκαία βαθιά ενυδάτωση. Η πλειοψηφία των καλλυντικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται καθημερινά προσφέρουν παροδική και επιφανειακή ενυδάτωση του δέρματος. Με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας η ενυδάτωση εισχωρεί βαθύτερα προσδίδοντας φυσική και υγιής λάμψη του δέρματος.

Η μέθοδος απαιτεί τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας για να εξαλειφθεί ή να ελαττωθεί πολύ ο πόνος κατά την έγχυση. Μετά την εφαρμογή υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν στο δέρμα μικροί πομφοί (παρόμοιοι με τσίμπημα κουνουπιού), οι οποίοι υποχωρούν σε 24 ώρες, αλλά είναι δυνατόν να καλυφθούν με το μακιγιάζ.

Αποστολή